Olja

Corvette Olja -

Vilken olja ska jag välja för min Corvette, det är viktigt att välja rätt, så att motorn kan ge bästa prestanda med rätt smörjning.


Se även CCS hemsida, här i forumet finns en hel del frågor och svar. 

klicka här


- dexos1® is designed for use with gasoline engines and replaces

                  GM-LL-A-025, GM6094M and GM4718M.


- dexos2™ is designed for use with light-duty diesel engines and replaces

                  GM-LL-B-025 and GM-LL-A-025.


• Förbättrad viskometriska egenskaper, skapar mindre friktion i motorn, vilket bidrar till förbättrad     

   bränsleekonomi.

• Motstår luftning, vilket möjliggör bränslebesparande anordningar, såsom Variabla ventiltider, för att   

   fungera optimalt.

• Erbjuder förbättrat skydd mot oxidation och inlåning, vilket gör att avgasreningssystem att fungera bättre.

• Motstår nedbrytning mellan oljebyten, förlängning av tid och körsträcka intervall mellan oljebyten.

• Skyddar dieselmotorer från skadliga sotavlagringar.

• Designad med gränsvärden för vissa kemiska komponenter för att förlänga katalysatorns livslängd och

   dyra utsläppsminskningssystem.

• Motstår nedbrytning mellan oljebyten och bibehåller optimal prestanda längre.

Vad du behöver veta om Dexos

GM tillverkar bilar och lastbilar i 34 länder och säljer dem i över 140 länder. Dessa fordon innehåller en matris med mer än 20 olika motorstorlekar. För att fungera väl och att fungera länge, dessa alltmer högpresterande motorer behöver en genomgående hög kvalitet olja och att kvalitet och enhetlighet måste finnas tillgänglig överallt i världen.


Den dexos® specifikationen är unikt utformad för att komplettera de stränga kraven i GM: s avancerade motorteknologi. Specifikationen har gått igenom en omfattande utvecklings- och testprocessen. Det kräver ett antal egna tester som inte ingår i gällande industristandard och ställer prestandakriterier på en nivå som överstiger många gällande normer. Resultatet är en högpresterande vätska som ger betydande skydd mot slitage, förbättrad kolvrenhet, en minskning av volatiliteten och oljeförbrukning, förbättrad luftningskontroll för förbättrad bränsleeffektivitet och bättre oxidationsegenskaper.


GM har funnit att användningen av undermåliga olja kan påverka motorns prestanda och i värsta fall kan skada eller skada motorn. Endast licensierade dexos® produkter har certifierats av GM att möta dexos® specifikationen. Endast officiellt licensierade produkter har gått igenom GM: s rigorösa tester process, övervakas för kvalitet och rekommenderas för användning i GM fordon. Unlicensed produktkvalitet och lämplighet för GM fordon kan inte garanteras och kan därför användas av olicensierade produkter resulterar i lägre nivåer av prestanda och motorskador som inte täcks av garantin.


dexos® rekommenderas av GM för användning i alla sina fordon utom de med Duramax dieselmotorer som kräver användning av API CJ-4 motorolja. dexos® är helt bakåtkompatibel och kan användas i äldre fordon.

• dexos1® är konstruerad för användning med bensinmotorer och ersätter GM-LL-A-025, GM6094M och GM4718M.

• dexos2 ™ är utformad för att användas med lätta dieselmotorer och ersätter GM-LL-B-025 och GM-LL-A-025.


Den dexos® specifikation och varumärke är exklusiva för General Motors, LLC. Centrum för kvalitetssäkring administrerar dexos® licensieringsprogram för GM, samt publicerar och övervakar licensierade dexos® produkter att hjälpa konsumenterna att fatta välgrundade beslut när de köper motorolja för att serva sina fordon. Om du vill visa listan över officiellt licensierade dexos® varumärken, klicka på den Licensierade dexos® Brands sida.


Om du är en olje tillverkare eller marknadsförare som vill inleda licensieringsprocessen, se Licensprogram för att påbörja tillståndsprocessen.